12 Ocak 2010 Salı

Zehra'nın Yılbaşı Kurabiyeleri

Sevgili Eya's Cookies 'den...

Yılbaşı kurabiyeleri






Temel Kurabiye malzemeleri :

220 gr. Tereyağ veya Margarin
110 gr. Pudra şekeri
1 adet yumurta
3/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı süt
1 paket vanilya
Alabildiği kadar Un
2-3 çorba kaşığı kakao

Zencefilli Halka

1 çay kaşığı toz zencefil
Üzerini süslemek için Dolmalık fıstık
1 yumurta akı


Portakallı çikolatalı yıldızlar

1 portakal kabuğu rendesi
1/2 paket portakal kabuğu şekerlemesi
Sütlü veya bitter kuvertür çikolata
Yapım aşamaları :

Bu malzemelerden kakao ve vanilya hariç bir hamur yoğurun.
Dikkat etmeniz gereken nokta ; unu porsiyon porsiyon ilave edin.Daha ele yapışacak kıvamda iken hamuru ikiye bölün.
Böldüğünüz bir hamura un + zencefil karışımı ilave edin ve hamur toparlanana kadar un ilavesine devam edin. Tamamlandığında streç folioya sarıp buzdolabına kaldırın.
Diğer kalan hamura portakal rendesi ve kabuğunu ilave edin.Yoğurun ve un ilavesine hamur toparlanana kadar devam edin.
Fırınınızı 175 C' ye ayarlayıp ısınmaya bırakın. Fırın tepsilerinize 1-2 damla sıvıyağ sürün ve yağlı kağıt serin. Böylece kağıt kaymayacaktır.

Portakallı hamurunuzdan kalıp yardımı ile eşit sayıda büyük ve küçük yıldızlar çıkartın.
Fazla kızartmadan pişirin. Soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari usulü ile eritin. Küçük yıldız kurabiyeleri çikolataya bandırın ve büyük yıldız kurabiyenin üzerine yapıştırın. Üzerini de portakal kabuğu ile süsleyin.

Zencefilli kurabiye için buzdolabindaki hamurunuzu çıkarın. Merdane yardımı ile açın ve ister bir kalıp ile ister bir bardak yardımı ile önce yuvarlak daireler kesin.
Sonra ortalarını ister yine kalıp ile veya bir şişe kapağı ile delin ve halkalar oluşturun.
Bu halkalarin üzerine yumurta akı sürün ve dolmalık fıstıkları arzu ettiğiniz şekilde yapıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve pembeleşinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder