12 Ocak 2010 Salı

Nuralp'in Çam Ağacı Pastası ve Yılbaşı Kurabiyeleri

Sevgili Nuralp'in Elinden...

Çam Ağacı Pastası













MALZEMELER


KEKİ İÇİN

5 YUMURTA
5 FİNCAN TOZ ŞEKER
1 FİNCAN SÜT
1 FİNCAN SIVI YAĞ
1 SU BARD ISPANAK PÜRESİ
1 PK KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
KREMASI İÇİN
2 SU BARD SÜT
4 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME UN
1 SU BARD TOZ ŞEKER
1 PK VANİLYA
1 PK KREM ŞANTİ (1 BARD SÜTLE ÇIRPILMIŞ)
KOZALAKLAR İÇİN
KAHVALTILIK ÇİKOLATALI GEVREK
YARIM PK BİTTER ÇİKOLATA

ÖNCELİKLE KOZALAKLAR İÇİN BİTTER ÇİKOLATA BENMARİ USÜLÜ ERİTİLİR. (BİR KABA SICAK SU KONUR. ONUN ÜZERİNDE BAŞKA BİR KABTA ÇİKOLATALAR ERİTİLİR) YETERLİ MİKTARDA GEVREK ERİMİŞ ÇİKOLATAYLA KARIŞTIRILIR. YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE KOZALAK ŞEKLİNDE PARÇALAR HALİNDE KONUR.
KEK İÇİN ÖNCE YUMURTA VE ŞEKER ARDINDAN SIVI MALZEMELER ARDINDAN ISPANAK PÜRESİ VE UN İLAVE EDİLEREK AKIŞKAN KIVAMLI BİR HAMUR ELDE EDİLİR. DİKDÖRTGEN BÜYÜK FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜLÜR. 180 C FIRINDA 15-20 DK PİŞİRİLİR. PİŞEN KEK SOĞUYUNCA İKİYE KATLANIR VE İKİ AD DİKDÖRTGEN ELDE EDİLİR. AŞAĞIDAKİ RESİMDEKİ GİBİ KESİLEREK ÇAM AĞACI ŞEKLİ VERİLİR.

ÖTE YANDA KEK PİŞERKEN KREMA PİŞİRİLİR. KREM ŞANTİ SÜTLE ÇIRPILIR. DOLABA KONUR. SOĞUYAN KREMAYLA KREM ŞANTİ BİRLEŞTİRİLİR. MİKSERLE ÇIRPILIR. KEKİMİZİN İLK KATINA SÜT GEZDİLİR. ÜZERİNE BOLCA KREMA KONUP İKİNCİ KAT KEK YERLEŞTİRİLİR. SÜT GEZDİRİLİR. ÜZERİNE KREMANIN KALANI MUNTAZAM ŞEKİLDE SÜRÜLÜR. KEKİMİZİN KENARLARINDAN ÇIKAN KEKLER RONDODAN GEÇİRİLİR. PASTAMIZIN ÜZERİ KAPLANIR. DONMUŞ KOZALAKLAR AĞACIMIZIN ÜZERİNE YERLEŞTİRİLİR. PUDRA ŞEKERİ VE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİLEREK KAR YAĞMIŞ GÖRÜNÜMÜ ELDE EDİLİR. EN AZ 3-4 SAAT DOLAPTA DİNLENDİKTEN SONRA SERVİS EDİLİR.

Yılbaşı Kurabiyeleri














MALZEMELER

1 PK YUMUŞAK MARGARİN
1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ
1 YUMURTA SARISI
YARIM PK KABARTMA TOZU
KAVRULMUŞ İRİ DÖVÜLMÜŞ FINDIK İÇİ
KAKAO
SARELLE

YAPILIŞI
FINDIK İÇİ VE KAKAO HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE HAMUR YOĞRULUR. HAMURUN Bİ KISMIYLA AYICIK VE GEYİK KALIPLARIYLA KURABİYELER YAPILIR. KALAN KISMINA KAKAO İLAVE EDİLİR. ONUNLADA BİR KAÇ AYICIK VE GEYİK YAPILIR. KALAN HAMURA FINDIK İÇİ İLAVE EDİLİP YILDIZ KALIPLARIYLA KURABİYELER YAPILIR. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNDE PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA GEYİKLERİN BOYNUZLARINA SARELLE SÜRÜLÜR. YILDIZ KURABİYELERİNDE ARALARINA SARELLE SÜRÜLEREK İKİ KATLI KURABİYELER ELDE EDİLİR. ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİYLE SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...


NOT: BEN YILDIZ KURABİYELERİMİN ÜZERLERİNE PASTAMIN KOZALAKLARINDAN KALAN TOPLARDAN YERLEŞTİRDİM... DENEMEK İSTEYENLERE BELİRTEYİM...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder