Çikolata Bantlı Yaş Pasta

PANDISPANYA MALZEMELERI:
3-yumurta
1 su b.-seker
1 tepeleme yemek k.-yogurt
1 su b.-elenmis un
1p.-kabartma tozu
cikolatali mus icin malzemeler:
180 gr.-bitter cikolata
1/4 su b.-süt
4 y.k.-margarin
1-yumurta sarisi
250 gr.-krema
arasina surmek icin:
cilek receli
YAPILISI:
ben pandspanyami bir gece onceden yapiyorum
bir gece beklediginde ertesi gun katlari kesmek cok daha kolay oluyor
yumurta beyazlarini bir fiske tuz ile katilasana dek cirpiyoruz
baska bir kapta pandispanya malzemelerini cok guzel sekilde cirpiyoruz en son yumurta beyazini ekleyip kelepceli kaliba hamuru dokuyoruz ve 160C firinda yaklasik 30 dakika belki biraz daha fazla pisiriyoruz (kurdan testi sart )
cikolatali mus icin:
benmari usulu cikolatayi, sutu ve margarini eritiyoruz biraz iliyinca yumurta sarisini ekleyip hizli bir sekilde karistiriyoruz oda isisina gelene dek bekliyoruz
diyer tarafta kremayi cirpiyoruz ve sogumak uzere olan cikolatayi da ilave edip birlikte cok az cirpiyoruz
pismis olan pandispanayamizi ikiye veya uce ayiriyoruz aralarina ince bir tabaka halinde cilek receli suruyoruz daha sonra cikolatali mustan yayiyoruz bu sekilde pastamizi tamamliyoruz ve buzdolabinda en az bir saat bekletiyoruz
daha sonra pastanin yuksekligini ve etrafini olcuyoruz ve ona gore yagli kayit kesiyoruz 100 gr.cikolatayi benmari usulu eritip bu kagit bandin uzerine hizli bir sekilde yayiyoruz cok az beklettikten sonra cok dikkatli bir sekilde eyer yaninizda yardimciniz varsa ki bana sagolsun esim yardimci oldu ozaman isiniz daha kolay pastanin etrafina yapistiriyorsunuz ve buzdolabinda yine yarim saat veya bir saat bekletip ( cikolatanin tamamen donmasi sart ) kagidi dikatlice siyiriyoruz
hepsi bukadar
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder