6 Ocak 2010 Çarşamba

Berrin'in Muzlu Şarlotu

Sevgili Berrince Tatlar 'dan...



















Malzemeler;

*48 adet kedi dili( ben iki renkli olanları tercih ettim.
*1 kg süt
*1 su bardağı un
*1,5 su bardağı şeker
*2 paket vanilya
*1 adet yumurta
*1 paket sıvı krema (200 gr.)
*2 büyük muz
*süsleme şekeri

Yapılışı;
1.krema hariç tüm muhallebi malzemesi pişirilerek muhallebi kıvamına getirilir.
2.piştikten sonra 1 paket krema katılıp mikserle bolca çırpılır.
3.kedidilleri soguk sütle ıslatılır kelepçeli kalıbın etrafına bir sıra halinde dizilir.Kalıbın dibine bir sıra kedi dili sütle ıslatılarak yayılır.
4.kedidillerinin üstüne muhallebinin yarısı dökülür.
5.bir sıra daha sütle ıslatılan kedidili muhallebinin üstüne dizilir .üstüne bir sıra dilimlenmiş muz dizilir.
6.kalan muhallebi muzların üzerine dökülür ve kasıkla üstü düzeltildikten sonra buzdolabına konur.1 gece buzdolabında bekletilir.Servis yaparken üzerine şeker süsü dökülebilir.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder