6 Ocak 2010 Çarşamba

Ufuk'un Kütük Pasta ve Kurabiye Evi

Sevgili Ufuk Mutfak'tan...

Kütük pasta






















Pandispanya malzemeleri;

*3 adet yumurta,(orta boy)
*3 adet yumurta sarısı,(orta boy)
*1 tutam tuz,
*3/4 cup şeker ( 165 gr) ( cup ölçüsünün çevirisini Sevgili Hanimiş'in sayfasında buradan bulabilirsiniz)
*1/2 cup un,(55 gr)
*1/2 cup mısır unu,(55 gr)
*1,5 çay kaşığı kabartma tozu.

Krema malzemeleri;
*400 gr bitter kuvertür,
*400 gr krema,
*1 paket hazır kakaolu pasta kreması,
*Hazır kremayı hazırlamak için 1 su bardağı soğuk süt,
*İçine parça çikolata ve böğürtlen.


Hazırlanışı;
1.Bir benmari düzeneği oluşturun. ( Çukur bir tencerenin içine su koyup kaynatın ve yumurtaları içine kırdığınız kabı, içinde su kaynamakta olan bu tencerenin üzerine yerleştirin. Yalnız burada yumurta kabının dibinin suya temas etmemesine dikkat edin. Yumurta kabı sadece buhardan ısınmalı. Bu sisteme benmari düzeneği ve/veya yöntemi diyebiliriz. )
2.Yumurtaları çırpma kabına kırdıktan sonra bir tutam tuz ilave edin ve çırpma kabınızı benmari düzeneğine yerleştirin ve yumurtaları yaklaşık bir dakika kadar mikserde önce yavaş daha sonra hızlı bir şekilde çırpın.Yumurtaların oldukça kabardığını göreceksiniz.
3.Kabaran yumurtaların olduğu kabı benmari düzeneğinden indirin ve çine şekeri katarak biraz daha çırptıktan sonra, un, mısırunu ve kabartma tozunu eleyerek,ilave edin ve kaşıkla hafif hafif karıştırın.
4. Bu pandispanya karışımını yağlı kağıt serili bir midi fırın tepsisine dökün ve spatula ile üstünü düzelttikten sonra önceden 180 derecede ıstılmış fırında 10-12 dakika kadar ( her fırının pişirme hızı farklı olduğu için kontrollü olarak) pişirin.
5.Pişen pandispanyayı fırından alıp, temiz bir mutfak havlusuna, tepsiyi ters çevirin ve 1-2 dakika bekletin.Sonra pandispanyayı, yağlı kağıt ve havlu yardımı ile uzun kenarından hızlı bir şekilde rulo yapın ve havluyu üstüne kapatıp, soğuyuncaya kadar bekleyin.
6.Kreması için çikolatayı benmari yöntemi ile erittikten sonra, krema ile çırpın.
kremadan soğumuş pandispanyanın içine sürün ve parça çikolata ile böğürtleni serptikten sonra rulonuzu sıkıca sarın.Rulonun üstünü de bu krema ile kapladıktan sonra, çatalla ağaç görünümü verin. Ben bu şekilde iki rulo hazırladım. Bir tanesini, ağacın yan kolları olmak üzere üç parçaya kestim ve diğer rulonun uygun yerlerine yerleştirip, krema ile kapladım.

ve

Kurabiye Ev












































Kurabiye Tarifi;

*250 gr tereyağı (oda sıcaklığında )
*1 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri,
*1 su bardağı buğday nişastası
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1/2 tatlı kaşığı zencefil
*1 çay kaşığı karbonat
*3 - 3,5 su bardağı un
Royal İcing;
*1 adet yumurta akı ( oda sıcaklığında)
*250 gr pudra şekeri ( Hazır satılan paketler tam 250 gr'lık )
*1 çay kaşığı limon suyu
Royal icing ( glazür ) için tüm malzemeyi miksarle sert bir krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Hazır krema sıkma torbası yada bir buzdolabı poşetinin sivri ucunu keserek hazırlayacağınız sıkma preparatına koyacağınız royal icingi parçaları birleştirirken rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı;
Tüm kurabiye malzemesini karıştırıp güzelce yoğurun ve 10 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru nişasta serptiğiniz tezgahta merdane ile yarım santim kalınlığında açın ve kalıbını çıkardığınız kurabiye ev parçalarını hamurun üzerine yerleştirerek kesin. ( Kesme aşamasında hamuru yağlı kağıt üzerinde açar ve keserseniz, hamuru pişirmek için fırın tepsisine taşırken, formunu bozmadan taşımış olursunuz. Aksi halde kesilen parçaların şekilleri kayma yapabiliyor. )
180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirdiğiniz kurabiyelerinizi iyice soğutun ve hazırladığınız icing ( galzür ) ile birbirine yapıştırarak monte edin.






























Kurabiye hamurunun artanından, yıldız kalıplarla kestiğim kurabiyelerden ise aşağıdaki süsleme ile şeker ağacı oluşturdum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder