MALZEMELER
150 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1.5 su bardağı un
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri (şeker hamuruyla kaplamayı düşünüyorsanız pudra şekerini daha az kullanın)
1.5 çay kaşığı tarçın
1.5 çay kaşığı zencefil
1 çay (silme) kaşığı toz karanfil
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay kaşığı (silme) karbonat
Yarım su bardağı unu ayırın ve kalan malzemenin hepsini yoğurun.Kalan unu hamurunuzun kıvamına göre ekleyin.Bu hamurun çok cıvık olmaması gerekiyor.Kalıbın hamura yapışmaması lazım. 170 derecede 15 dk kadar pişirin.kenarları nın hafif kızarması yeterli olur
Bu hazırladığınız kurabiyeleri renkli şeker hamurlarıyla kaplayabilirsiniz.Yapıştırmak içine glikoz veya bal kullanabilirsiniz.(ben bal kullanıyorum)resimdeki gibi kalıbı kullanarak kesin ve üzerine bal sürerek yapıştırın
Renkli şeker hamurlarıyla istediğiniz gibi süslemeler yapabilirsiniz afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder