18 Aralık 2009 Cuma

Kar Keki

Etkinliğe ilk gelen tarif sevgili Bedia dan















Malzemeler:

175 gr oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 portakal kabuğu
4 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kakao

Hazırlanması:

-Geniş bir kalıbı(ben 30 cm'lik kare borcam kullanıyorum) iyice yağlayın ve kenara alın.
-Fırınınızın ısısını 200 dereceye getirin.
-Portakal kabuğunu mutfak robotuna alın ve şekerle birlikte kabuklar iyice ufalanana kadar doğrayın. (Şekerle doğranması portakal kabuğunun aromasını iyice ortaya çıkarır)
-Tereyağını,yumurtayı yoğurdu çukur bir karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın.
-Bu karışıma tarçın, vanilya, portakal kabukları ve cevizi ilave edip tekrar karıştırın.
-Daha sonra elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin ve hamuru iyice yoğurun
-Elde ettiğiniz hafif yapışan yumuşak hamuru kalıbınıza alın ve elinizle bastırarak kalıba yayın.
-Kekinizi ısınmış fırına koyun ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
-Ilınan kekinizi porsiyonlara ayırın ve üzerine çay süzgeci ile pudra şekeri sonrada kakao eleyin.